wtorek, 1.11.2016
60 lat Zrzeszenia Kaszubsko-Pomorskiego
Na gòscënie to nic innego jak wnikliwe rozmowy z ciekawymi ludźmi z Kaszub, obowiązkowo po kaszubsku.
Nasza kamera gościć będzie nie tylko u ludzi z pasją, ale nie zabraknie nas i na wielkich, plenerowych kaszubskich imprezach organizowanych przez Zrzeszenie Kaszubsko-Pomorskie.
wtorek, 1.11.2016
Dzień Wszystkich Świętych w Wejherowie
Wydarzenia z regionu bez komentarza.
miasto Reda wtorek, 1.11.2016
Dzień Wszystkich Świętych w Redzie
Wydarzenia z regionu bez komentarza.
wtorek, 1.11.2016
Prognoza pogody
Prognoza pogody dla powiatu wejherowskiego i puckiego
województwo pomorskie wtorek, 1.11.2016
Szkoła szybowcowa w Gostomiu
Eugeniusz Pryczkowski, Daniel Zaputowicz
Szkoła szybowcowa w Gostomiu.
wtorek, 1.11.2016
60 lat Zrzeszenia Kaszubsko-Pomorskiego
Na gòscënie to nic innego jak wnikliwe rozmowy z ciekawymi ludźmi z Kaszub, obowiązkowo po kaszubsku.
Nasza kamera gościć będzie nie tylko u ludzi z pasją, ale nie zabraknie nas i na wielkich, plenerowych kaszubskich imprezach organizowanych przez Zrzeszenie Kaszubsko-Pomorskie.
powiat wejherowski wtorek, 1.11.2016
Wieści z samorządu - powiat wejherowski
Wieści z samorządu - powiat wejherowski.
gmina Wejherowo wtorek, 1.11.2016
Wieści z samorządu - gmina Wejherowo
Wieści z samorządu - gmina Wejherowo.
miasto Wejherowo wtorek, 1.11.2016
Wieści z samorządu - miasto Wejherowo
Wieści z samorządu - miasto Wejherowo.
miasto Rumia wtorek, 1.11.2016
Wieści z samorządu - miasto Rumia
Wieści z samorządu - miasto Rumia.
wtorek, 1.11.2016
Twarożek i kompot
Mateusz Bullmann, Sławomir Podwojski
Przepiękne krajobrazy najciekawsze miejsca na Kaszubach garść informacji o tym regionie i przede wszystkim przepyszne tradycyjne potrawy i ich nowoczesne wersje , zapraszamy w podróż po jednym z najpiękniejszych miejsc na świecie. „Kaszuby od kuchni” to nowy program na antenie Twojej Telewizji Morskiej. W każdym odcinku Mateusz Bullmann wraz ze swoimi gośćmi odkrywa przed państwem najpopularniejsze smaki kuchni tradycyjnej. Na talerzach zobaczymy dania które na Kaszubach przygotowywane są od pokoleń, smaki naszych babć i prababć. Będą ryby z okolicznych stawów, dużo warzyw i swojskie produkty. W menu znajdują się śledzie w śmietanie, kaszubskie zawijańce i chrzanowe polewki. Wszystkie przepisy przekazywane są z pokolenia na pokolenie. Tajemnice gospodyń wiejskich zdradzane będą w przepięknym otoczeniu jezior i lasów, w malowniczo położonym gospodarstwie agroturystycznym Kolano, w samym sercu środkowych Kaszub. Jesteście ciekawi jakie jeszcze potrawy będzie można przygotować po obejrzeniu programu ? Zapraszamy przed telewizory w każdy wtorek o godzinie 17:00