piątek, 11.12.2020
Sielawa z patelni
Mateusz Bullmann
Przepiękne krajobrazy najciekawsze miejsca na Kaszubach garść informacji o tym regionie i przede wszystkim przepyszne tradycyjne potrawy i ich nowoczesne wersje , zapraszamy w podróż po jednym z najpiękniejszych miejsc na świecie. „Kaszuby od kuchni” to nowy program na antenie Twojej Telewizji Morskiej. W każdym odcinku Mateusz Bullmann wraz ze swoimi gośćmi odkrywa przed państwem najpopularniejsze smaki kuchni tradycyjnej. Na talerzach zobaczymy dania które na Kaszubach przygotowywane są od pokoleń, smaki naszych babć i prababć. Będą ryby z okolicznych stawów, dużo warzyw i swojskie produkty. W menu znajdują się śledzie w śmietanie, kaszubskie zawijańce i chrzanowe polewki. Wszystkie przepisy przekazywane są z pokolenia na pokolenie. Tajemnice gospodyń wiejskich zdradzane będą w przepięknym otoczeniu jezior i lasów, w malowniczo położonym gospodarstwie agroturystycznym Kolano, w samym sercu środkowych Kaszub. Jesteście ciekawi jakie jeszcze potrawy będzie można przygotować po obejrzeniu programu?
województwo pomorskie piątek, 11.12.2020
Serwis Informacyjny
-Dwa wozy zasiliły flotę powiatowych jednostek;
-Ochotnicy mają już czym wyjeżdżać na akcje;
-Kilkudziesięcioletnia winda do wymiany;
-Tradycyjne kolędy odwołane;
-#dzielimysiędobrem z kombatantami.
powiat wejherowski piątek, 11.12.2020
Dwa wozy zasiliły flotę powiatowych jednostek
Mieszko Weltrowski, Monika Wejer
To wyjątkowy dzień dla strażaków z powiatu wejherowskiego. Dzisiaj odbyło się oficjalne przekazania dwóch nowych, ciężkich wozów bojowych, które rozpoczęły już swoją służbę w Jednostkach Ratowniczo-Gaśniczych w Wejherowie i w Rumi.
gmina Wejherowo piątek, 11.12.2020
Ochotnicy mają już czym wyjeżdżać na akcje
Mieszko Weltrowski, Monika Wejer
Dzisiejszy dzień okazał się świętem nie tylko zawodowców, ale także ochotników. Do OSP Orle został przekazany ciężki wóz bojowy Mercedes, który dotychczas służył w JRG nr 2 w Rumi. OSP Rozłazino wzbogaciło się za to w sprzęt do ratownictwa drogowego.
miasto Wejherowo piątek, 11.12.2020
Kilkudziesięcioletnia winda do wymiany
Estera Wiaduch, Daniel Zaputowicz
W Domu Pomocy Społecznej w Wejherowie prowadzonym przez Zgromadzenie Sióstr Miłosierdzia św. Wincentego a’Paulo pojawiła się ogromna potrzeba finansowa. Mianowicie należy wybudować nowa windę, bez której funkcjonowanie pensjonariuszy będzie nie możliwe. Obecna ma 50 lat i przestaje się nadawać do użytku.
powiat wejherowski piątek, 11.12.2020
Tradycyjne kolędy odwołane
Estera Wiaduch, Marek Trybański
W tym roku nadchodzące święta w kościele rzymskokatolickim będą inne niż dotychczas. Księża w większości nie będą odwiedzać swoich wiernych. W związku z zaistniałą sytuacją, swój dom pobłogosławić będą mogli sami mieszkańcy.
miasto Gdynia piątek, 11.12.2020
#dzielmysiędobrem z kombatantami
Karina Labuda, Marek Trybański
Pandemia koronawirusa to szczególnie trudny czas dla osób starszych, które często mogą liczyć tylko na siebie. Pomoc dla nich organizują kolejne instytucje i organizacje. Port Gdynia, razem z innymi podmiotami, w ramach akcji #dzielmysiędobrem otoczył opieką członków Związku Żołnierzy Armii Krajowej oraz Powstańców Warszawskich.
województwo pomorskie piątek, 11.12.2020
dr n. med. Paweł Grzesiowski
Róża Perszon
Gość dnia, to program na antenie Norda FM i Twojej Telewizji Morskiej, w którym z zaproszoną osobą rozmawiamy na temat aktualnych wydarzeń w regionie.
województwo pomorskie piątek, 11.12.2020
Sielawa z patelni
Mateusz Bullmann
Przepiękne krajobrazy najciekawsze miejsca na Kaszubach garść informacji o tym regionie i przede wszystkim przepyszne tradycyjne potrawy i ich nowoczesne wersje , zapraszamy w podróż po jednym z najpiękniejszych miejsc na świecie. „Kaszuby od kuchni” to nowy program na antenie Twojej Telewizji Morskiej. W każdym odcinku Mateusz Bullmann wraz ze swoimi gośćmi odkrywa przed państwem najpopularniejsze smaki kuchni tradycyjnej. Na talerzach zobaczymy dania które na Kaszubach przygotowywane są od pokoleń, smaki naszych babć i prababć. Będą ryby z okolicznych stawów, dużo warzyw i swojskie produkty. W menu znajdują się śledzie w śmietanie, kaszubskie zawijańce i chrzanowe polewki. Wszystkie przepisy przekazywane są z pokolenia na pokolenie. Tajemnice gospodyń wiejskich zdradzane będą w przepięknym otoczeniu jezior i lasów, w malowniczo położonym gospodarstwie agroturystycznym Kolano, w samym sercu środkowych Kaszub. Jesteście ciekawi jakie jeszcze potrawy będzie można przygotować po obejrzeniu programu?